Zeliščni center GR

Kontakt in povpraševanje

GRGARSKE RAVNE 30, 5251 GRGAR

00386 41 752 176

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zeliščni center Grgarske RavneZavod GOST na planoti so.p. je bil ustanovljen leta 2008 z namenom spodbujanja razvoja in popestritve turistične ponudbe na Banjško - Trnovski planoti, osveščanja o pomenu turizma za lokalno skupnost, vzpodbujanja in vključevanja lokalnega prebivalstva v pripravo turističnih proizvodov ter priprave turistične ponudbe tudi za ranljive skupine kot so starejši in osebe s posebnimi potrebami.
Rdečo nit vseh dejavnosti, ki jih Zavod izvaja, predstavljajo zelišča v povezavi z vključevanjem ranljivih skupin ter lokalnih ponudnikov. Zavod zaposluje osebe iz ranljivih skupin ter skupaj z lokalnimi ponudniki oblikuje nove temelje gospodarsko turističnega razvoja območja, s katerimi se bo izboljšala kvaliteta življenja lokalnega prebivalstva.
Osnovna dejavnost Zavoda je vzgoja, pridelava in predelava zelišč ter drugih surovin rastlinskega izvora. Poleg tega pa organizira tudi tematske delavnice o vzgoji, pridelavi in predelavi zelišč, pripravi lokalne hrane ter spoznavanje lokalnih naravnih in kulturnih posebnosti, izvaja team buildinge ter programe kulinaričnih doživetij skupaj z lokalnimi ponudniki. S predstavitvijo priprave hrane (priprava žlikrofov, štrukljev, vrtnic iz testa, ipd.) in pripravo hrane za obiskovalce sodeluje na različnih prireditvah. Novo področje delovanja Zavoda so pogostitve za manjše in večje skupine, ki jih izvajajo v Zeliščnem centru ali pri naročniku.


Ponudba:

Ponudba:  prodajni izdelki iz lokalnih pridelkov in zelišč, pogostitve in catering, delavnice in predavanja, vodeni ogledi, najem prostorov, sušenje sadja in zelišč
Hišne specialitete:  juha iz divje rastočih rastlin, zelenjavni karpačo, marinirana postrv v oljčnem olju, štruklji z okusom vrtnic
Število miz:  7 miz za 6 oseb
Dopolnilna ponudba::  možnost organizacije piknika v naravi
Obratovalni čas:

pon - pet: 8h - 14h

 priprava hrane in catering: po naročilu

 ogled Zeliščnega centra: pon - pet: 8h - 12h (po predhodni najavi)

Dostopnost:

 brezplačen parkirni prostor

 dostop za invalide: paraplegike

 dostop za avtobuse

Znanje tujih jezikov:  angleščina, italijanščina, srbo-hrvaščina

lokalni pridelkiLokalni pridelki

 

 falco n1

Ludvik Bremec - krompir • Lokve 13, 5252 Trnovo pri Gorici • +386 5 307 40 18