Pohodniška pot "Lokve - Poldanovec - Lokve"

Dolžina poti: 7 - 7,5 km
Čas hoje: 2h - 2h 30 min
Nadmorska višina najvišje točke: 1299 m
Oznaka pešpoti: Knafeljčev planinski znak

Opis poti:
Izhodišče poti je na Lokvah, od koder se zlagoma vzpenjamo po asfaltni cesti v smeri proti Lazni do drugega križišča, kjer zavijemo desno na gozdno makadamsko cesto do sedla pod Mojskim vrhom (1313 m). Tu prvič proti severozahodu uzremo z jelko in bukvijo poraščen hrbet Poldanovca ter njegov skalnati del severozahodni del, ki strmo pada v dolino Trebuše. Pred nami se nahaja globoka vrtača – Mojska draga. Po rahlem spustu pridemo do križišča, kjer so nam na voljo dve možni poti na vznožje Poldanovca. Lahko zavijemo ostro na levo ali pa se odločimo za nekoliko daljšo pot in gremo naravnost po cesti na južnem delu vrtače. V primeru, da se odpravimo po poti, ki vodi naravnost, pridemo do gozdarske koče in nato prek Poldanovca v krogu do istega mesta in s tem krožno obhodimo Mojsko drago.

Vrh Poldanovca (1299 m) ponuja v lepem vremenu prekrasen razgled in prav zato moramo biti pozorni pred zdrsom, saj je njegova severna stena najbolj drzna vzpetina v Trnovskem gozdu.

Z vrha se vračamo proti zahodu po grebenski stezi, ki nas pripelje do gozdne ceste in po njej do omenjenega križišča. Od tu vodi do izhodišča že znana, ista pot.