Zeliščni center GR

Zavod GOST na planoti, so.p. je bil ustanovljen leta 2008 z namenom spodbujanja razvoja in popestritve turistične ponudbe na Banjško - Trnovski planoti, osveščanja o pomenu turizma za lokalno skupnost, vzpodbujanja in vključevanja lokalnega prebivalstva v pripravo turističnih proizvodov ter priprave turistične ponudbe tudi za ranljive skupine kot so starejši in osebe s posebnimi potrebami.
Rdečo nit vseh dejavnosti, ki jih Zavod izvaja, predstavljajo zelišča v povezavi z vključevanjem ranljivih skupin ter lokalnih ponudnikov. Zavod zaposluje osebe iz ranljivih skupin ter skupaj z lokalnimi ponudniki oblikuje nove temelje gospodarsko turističnega razvoja območja, s katerimi se bo izboljšala kvaliteta življenja lokalnega prebivalstva.
Osnovna dejavnost Zavoda je vzgoja, pridelava in predelava zelišč ter drugih surovin rastlinskega izvora. Poleg tega pa organizira tudi tematske delavnice o vzgoji, pridelavi in predelavi zelišč, pripravi lokalne hrane ter spoznavanje lokalnih naravnih in kulturnih posebnosti, izvaja team buildinge ter programe kulinaričnih doživetij skupaj z lokalnimi ponudniki. S predstavitvijo priprave hrane(priprava žlikrofov,štrukljev, vrtnic iz testa, ipd.) in pripravo hrane za obiskovalce sodeluje na različnih prireditvah. Novo področje delovanja Zavoda so pogostitve za manjše in večje skupine, ki jih izvajajo v Zeliščnem centru ali pri naročniku.

Kontaktni telefon: 051 644 020

e-naslov: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Spletni naslov: http://zavod-gost.nvoplanota.si

FB: Zeliščni center Grgarske Ravne

zc gr 1 zc gr 2 zc gr 3